QFP a minőségi független pénzügyi tervezés csapata QFP
Kedvenc blogjaim: Kioktató blog
Gazdagodó blog
Marketing blog
Lacfi Ági stílus tanácsadó
Kedvenc pihenőhelyem: : Kehidakustány

email:

maholnap@lawyer.com

Lacfi Ági stílus tanácsadó

QFP info

a STÍLUS maga az EMBER

Friss topikok

Kóklerbróker blog

2009.07.22. 19:02 maholnap

Vannak gyönyörű szakmák, mint például befektetési tanácsadó, hitelpiaci bróker, független pénzügyi tervező, ingatlan bróker, ... és szükség is van rájuk!

Adott egy fantasztikus, becsületes, tisztességes szakma: független pénzügyi tervező. Angolul Certified Financial Planner , vagy CFP . Magyarul már kevesebb a korrekt találat, de akad. Elvégzi az ember valahol külföldön a szakma iskoláit, gyakorlattal jön haza, tele ambíciókkal, és a szakmába beleszeretve keres itthon munkaadót, vagy franchise rendszert, esetleg szervezetet. Szervezet még csak-csak akad most már. De ezen kívül mindenhol MLM-rendszerben működtetett, egy-két nap (rosszabb esetben pár óra) alatt "képzett" kezdőkkel teli rendszerek vannak csupán. Működne úgy is, de elrontják...

A FÜGGETLEN PÉNZÜGYI TERVEZÉS szakma közel áll hozzám, erről fogok többet írni. De várom mások tapasztalását, élményét is a banki, biztosítási, üzletviteli tanácsadási, hitel-, ingatlanpiacról is - ezekben is sok a kókler bróker...

A szakma azonban erősen gyerekcipőben sem jár... Próbál tetszelegni, de mint oly sok mindent ebben az édes-savanyú országban... ezt is elrontják egyesek... Pedig milyen szép is lehetne!

 


Pénzügy és MLM mi köze van a kettőnek egymáshoz? Hát ez, és ez. A szerencsétlen bebolondított, néha fura kiválasztási procedúrán bekerülő és hozzá nem értő kezdők (akik mellesleg nagyon szeretnék elsajátítani a szakmai részét is!) ilyen képzésekben részesülnek, ennyi kell a kezdéshez. Engedélyek és szakmai felügyelet veszi körül (alig érnek valamit ügyfél szempontból), versenyben és kényszervállalkozóként dolgoznak a legtöbben, kemény körülmények között, minimális szakmai támogatás mellett. UL-ek, vagy hitelszerződések kötése a legtöbb eszköz többes biztosítási, vagy hitel ügynökként, pedig számos cél lenne, amiért érdemes dolgozni a pénz fura piacán...

Hiszen adott egy több sebből vérző nyugdíjrendszer, lenyúlós, szabályozatlan és átvágó hitelpiac vacak termékekkel, rosszul használt (egyébként jó) pénzügyi eszközök, alapvető tudatlanság... Bőven lenne mit intézni a független pénzügyi tervezőknek... Van mit helyre tenni, és a legtöbb esetben megvannak hozzá a megfelelő eszközök is, melyekkel a testre szabott pénzügyi megoldócsomagok összeállíthatóak.

Vigyázat, kóklerbróker befektet, és hitelt is intéz!

Mindettől függetlenül is szeretem a független pénzügyi tervezést

Találtak egy bácsikát az angol sztrádán, talán tudott valamit. Már ott is szakad a védőháló! Talán az ottani nyugdíj rendszer elől menekült... Vagy talán a törlesztő részletek növekedése vette el a kedvét az élettől, esetleg az ott is működő legális uzsorahitelező cég(ek) "behajtójaként" jár ügyfélről ügyfélre?! (Erről a témáról is írok még.)

 

Aztán szóltak neki, hogy nem jó irányba megy, nem jó helyen... Bárcsak a kóklerbrókereknek is szólna valaki...

Szólj hozzá!

Címkék: blog tanácsadás korrekt erkölcs mlm független ügynök tervezés bróker pénzügyi kóklerbróker

A bejegyzés trackback címe:

https://koklerbroker.blog.hu/api/trackback/id/tr741261525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása