email:

maholnap@lawyer.com

Lacfi Ági stílus tanácsadó

QFP info

a STÍLUS maga az EMBER

Friss topikok

Pénzügyi tanulságok és tippek

2011.08.14. 01:40 maholnap

Tanulságok és tippek

Tájékozódjunk!
A lusta, kényelmes ügyfél komoly nyereséget hoz a bankoknak: a lekötetlenül heverő pénzek, a drága bankszámlacsomagok, a kemény büntetőkamatok a hitelkártyára mind ilyen tételek. Gyakran érdemes tehát megnézni, mi a számunkra legkedvezőbb termék. Azt se feledjük, hogy a tőkevédelmet nem adják ingyen, s nem csak a nominális ráfizetés, hanem az elmaradt hozam is veszteség.

Hűtlenkedjünk!
A bankok gyakorlatilag büntetik a hűséget: aki például magas hozamot akar a betéteire, az jobban jár, ha hordozgatja a pénzét egyik pénzintézettől a másikig, hogy mindig az új ügyfeleknek járó kondíciókkal tudjon lekötni.

Szelektáljunk!
Önállóan is nekiállhatunk kutatni és információt gyűjteni az egyes termékekről és szolgáltatásokról. Jó forrás a PSZÁF honlapja, és kitűnő segítséget adnak a független pénzügyi tervezők (díjukat - ha az ügyfél fizeti - ne sajnáld, hiszen biztosan a díja többszörösét spórolja meg számodra, erről kimutatást is kérhetsz tőle, de ha az általa közvetítet termékek jutalékot tartalmaz, arról szintén kötelességük írásban beszámolni). Pusztán kényelemből nem ajánlatos feleslegesen keverni a különböző futamidőre szóló, eltérő kockázatú termékeket, ha mégis több különböző termék mellett döntesz, akkor azok futamideje illeszkedjen céljaidhoz, és vagy te, vagy a termékek (egy része) legyenek rugalmasak a szükséges mértékben. Minimális pluszráfordítással inkább több szerződést tanácsos kötni, de csak azt kell megvenni, amire valóban szükségünk van.

Gyanakodjunk!
Minden olyan terméknél gyanakodjunk, amelynél a befektetési rész állítólag kockázatmentesen magas hozamot termel; főleg, ha hitelből akarják azt ránk sózni. Ne feledjük azt sem, hogy egy szerződés keretében minden apró momentumnak ára van, ha ahhoz akár csak egyetlen paramétert meg kell változtatnia az ügyintézőnek.

Kételkedjünk!
Sosem szabad maradéktalanul hinni a tanácsadónak; az elmúlt hónapok eseményei fényesen bizonyították, hogy senki sem lát a jövőbe, még az elemzők sem.

Elemezzünk és tervezzünk!
... de ez már egy külön szakma.

1 komment

Címkék: befektetés tippek pénzügyi tervező qfp

A bejegyzés trackback címe:

https://koklerbroker.blog.hu/api/trackback/id/tr713151860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Állás hol? · http://www.cvonline.hu 2011.08.25. 10:30:57

Én mindis is kételkedtem a bankokban. Ugyhogy ha teheti az ember inkább ne forduljon hozzájuk.
süti beállítások módosítása