email:

maholnap@lawyer.com

Lacfi Ági stílus tanácsadó

QFP info

a STÍLUS maga az EMBER

Friss topikok

Szakmai tudás növelése; a kóklerség eltüntetése...

2009.01.16. 14:46 maholnap

Szakmai tudás: hogyan nő; képzetlenség: csökkenthető? Hol tanul a kókler bróker?

Miért nem kell szakmai képzettség a biztosítási tevékenységhez? (Most nem a klasszikus független pénzügyi tervezők tevékenységéről van szó, hanem a magukat annak mondó többes biztosítási ügynökökről. Róluk még lesz szó.)

Biztosítási törvény: „A biztosítókról és a biztosítási tevékenységről szóló 2003. évi LX. törvény (Bit.) 41.§ (2) bekezdése szerint független biztosításközvetítői tevékenységet csak olyan természetes személy végezhet - független biztosításközvetítői tevékenységet végző gazdálkodó szervezeten, illetve az e gazdálkodó szervezettel egyéb jogviszonyban álló gazdálkodó szervezeten belül -, aki büntetlen előéletű, felsőfokú végzettséggel vagy az e törvény 13. számú mellékletében meghatározott szakképesítéssel rendelkezik.”

Tehát az idézett jogszabályhely alapján a felsőfokú végzettséggel vagy külön jogszabályban meghatározott szakképesítéssel rendelkező biztosításközvetítőknek nem kell külön vizsgát tenniük ahhoz, hogy biztosításközvetítői tevékenységet végezhessenek.

Lefordítom: teljesen legális (nem etikust írtam ;-)), ha egy néhány órás, egynapos képzés alapján, egyetlen termékkel elindítják a zifjú titánt magánszemélyek zsebében turkálni. És ahogy tapasztalom, már céges megoldásokkal is foglalkozhatnak kezdők, tehát sokmilliós, sok tízmilliós befektetési, lízing, hitel és ingatlan kérdésekre hagyják őket válaszolni - egyedül...

Szólj hozzá!

Címkék: vizsga tanul bróker kókler koklerbroker kóklerbróker követelmény

FÜGGETLEN PÉNZÜGYI TERVEZŐ: Csodálatos szakma. Pénzügyi "ombudsman" szerep; felemelő érzés emberek pénzügyeit rendbe rakni, optimalizálni, és fantasztikus a tudást átadni. Egy szakma, ami nemhogy "gyerekcipőben jár", de még néha be is szarik a pelenkába... Mert sok a kóklerbróker, az egynapos tanácsadó, a hétvégén képzett szakember... Hadd tisztuljon csak! Várom a tapasztalatod, akár ügyfélként, akár beszervezettként, akár a szakma kezdő, vagy tapasztalt képviselőjeként írsz: Isten hozott!

A bejegyzés trackback címe:

https://koklerbroker.blog.hu/api/trackback/id/tr52881815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása