QFP a minőségi független pénzügyi tervezés csapata QFP
Kedvenc blogjaim: Kioktató blog
Gazdagodó blog
Marketing blog
Lacfi Ági stílus tanácsadó
Kedvenc pihenőhelyem: : Kehidakustány

email:

maholnap@lawyer.com

Lacfi Ági stílus tanácsadó

QFP info

a STÍLUS maga az EMBER

Friss topikok

Gazdasági bérgyilkos - mi is ráismerünk!

2010.07.26. 14:24 maholnap

Még úgysem volt itt könyvajánló...

"Ez a könyv bombaként hatott. Ritka eset. mikor imperialista kormányzati-nagyvállalati rendszerünk egyik belső embere tárja fel nyíltan a hálózat működését. Nagy áttekintésről és erkölcsi bátorságról tanúskodó munka."
(John E. Mack, a Harvard egyetem professzora, Pulitzer-díjas író)

A szegényeket tervszerűen eladósítják, a gazdagokat pedig meggyőzik, hogy pénzüket – például olajmilliárdjaikat – az Egyesült Államok cégei által előállított termékekre, illetve az ő szolgáltatásaikra költsék. Az eszközökben nem válogatnak.

"Mi most birodalom vagyunk és amikor cselekszünk,
a magunk valóságát hozzuk létre, a történelem cselekvői
vagyunk és önök, mindannyian, csak annyit tehetnek,
hogy tanulmányozzák, amit teszünk".

(Bennfentes a 2005-ös elnökválasztási Bush-gangből.)

Amikor a globalizáció kapcsán az amerikai imperializmus világhódító törekvéseiről hallunk, hajlamosak vagyunk legyinteni: „már megint egy újabb őrült összeesküvés-elmélet”.

 



Az Egy gazdasági bérgyilkos vallomásai című önéletrajzi könyv azonban ezt nem engedi. A szerző ugyanis nem kevesebbet állít, mint hogy maga is részese volt országok tönkretételének. Nem kell persze elhinni Perkins minden szavát. Már csak azért sem, mert túlságosan is kényelmes lenne elfogadni az alapüzenetet: a világ minden bajának oka az Egyesült Államok.

Könyve olvastán azonban nehéz szabadulni attól az érzéstől, hogy a világgazdaság működéséről alkotott kép néhány, eddig hiányzó mozaikkockája a helyére kerül.

"A pénz, amiből olyan létesitményeket épitenek, mint a vizierőművek, a főutak vagy a kikötők, valójában szinte sohasem jutott el az illető országba. A pénzt átutalták washingtoni bankokból Houstonba, San Franciscóba vagy New Yorkba, az ottani bankokhoz, ahonnan majd az összes a nagy US korporációkhoz került. Azokhoz, melyekről mostanában annyit hallottunk, mint pl. a Halliburton és a Bechtel. Aztán ezek a korporációk megépitették ezeket a létesitményeket, amelyek mindenek előtt a szóban forgó országok dúsgazdagjainak kényelmét szolgálták.
Az elektromosságot, a főutakat, a kikötőket ritkán használták azok, akiknek leginkább szükségük lett volna rájuk. Viszont az ország ott maradt egy hatalmas adóssággal és olyan nagy lett ez az adósság, hogy azt aligha tudják visszafizetni. Igy aztán egy adott alkalommal, mi, gazdasági bérgyilkosok, visszamegyünk az országba és azt mondjuk: "Nézzétek, sok pénzzel tartoztok nekünk és nem tudjátok fizetni az adósságot. Ezért adjátok el nekünk olajatokat egy igazán alacsony áron vagy szavazzatok velünk egy ENSZ szavazáskor vagy adjatok nekünk területeket katonai támaszpontok céljára vagy küldjetek katonai egységeket valamelyik országba, ahol a segitségeteket akarjuk.

... Fontos megérteni, hogy amit én csináltam, nem volt törvényellenes. Nem illegális. Az kellene, hogy legyen. De nem az. Nos, ha mondjuk egy bankár vagyok és odamegyek magához és rábeszélem önt, hogy vegyen fel egy kölcsönt, melyről tudom, hogy sohasem tudja visszafizetni, nos az büntetendő. Azért biróságra tudnának vinni vagy (...) Az törvénybe ütközik. De nemzetközi szinten nem törvényellenes. Mi írjuk a törvényeket."

Ugye, hogy magunkra ismerünk?!

Nos, ezért kellhet a független pénzügyi tervezés...

1 komment

Címkék: tanácsadás átverés abszurdisztán gazdasági bérgyilkos pénzügyi becsapás kókler hitel csalás gazdasagi bergyilkos szabadságharc rabság

A bejegyzés trackback címe:

https://koklerbroker.blog.hu/api/trackback/id/tr502177289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maholnap · http://koklerbroker.blog.hu/ 2010.08.08. 18:14:29

Ne tessék összekeverni a szabadságot a rabsággal, a kifelé vezető utat a bajba vezetővel! Oszkó Péter blogja itt:
oszkopeter.blog.vg.hu/2010/08/07/egy-szabadsagharc-margojara/

"A jelenlegi mesterséges politikai hangulatkeltés tehát legfeljebb annyira nevezhető szabadságharcnak, amennyire egy kamasz vívja ki azzal a szabadságát, hogy családja és környezete minden intelme ellenére rászokik a dohányzásra. Hiszen tudjuk, hogy azzal nem szabadságra tesz szert, hanem függőséget szerez."
süti beállítások módosítása