QFP a minőségi független pénzügyi tervezés csapata QFP
Kedvenc blogjaim: Kioktató blog
Gazdagodó blog
Marketing blog
Lacfi Ági stílus tanácsadó
Kedvenc pihenőhelyem: : Kehidakustány

email:

maholnap@lawyer.com

Lacfi Ági stílus tanácsadó

QFP info

a STÍLUS maga az EMBER

Friss topikok

Sztárok ma rivaldafényben, holnap sötétségben – pénzügyileg is

2010.08.28. 19:20 maholnap

Fantasztikus hangok, emlékezetes slágerek, sikerek, örömök…

Kevesen tudják, hogy Bikicsunáj úr –azon kívül, hogy egy ország röhögött rajta- sorra kapja a felkéréseket. Valahol egy budapesti klubban debütált. „Jobban sikerült, mint reméltem, tudatosult bennem, hogy valódi sztár lettem…”
A sikert látva kiváltotta a vállalkozói igazolványát, menedzsert szerződtetett, plakátjai készültek. A repertoárja is gazdagodott, mert halandzsa nyelven (a nyelvtanulással természetesen nem bajlódik) betanult fél tucat világsikert, amellyel havonta nagyobb jövedelmet kaszál, mint egy kórházi főorvos.
Mr. Bikicsunaj a nyáron már „sztárként” haknizott, s 100-150 ezer forintos fellépti díjat is kifizettek neki egy-egy fellépésért (Ez a legkevesebb, amit egy hakniért ma fizetnek. A Csillag születik győztesét, Tabáni Istvánt karrierje kezdetén 220 ezer forint plusz útiköltségért lehetett megrendelni.) Tévéműsorokba, fesztiválokra is hívták - mármint Szarka Bikicsunáj Lászlót -, Hajdú Péter műsorában pedig már arról mesélt, hogy októberben a falujában elindul a polgármesteri címért. Nem számítana meglepetésnek, ha a többség rá szavazna. (a NOL nyomán)
Döbbenetes azonban az a felmérés, melyet az Egyesült Államokban végeztek: eredményében az áll, hogy azok, akik óriási összegű nyereményhez jutottak (90%-uk), két év alatt elköltötték a teljes nyereményt. Hogyan lehet ezt még fokozni? Úgy, hogy újbóli elszegényedésük után nem csak ugyanoda jutottak anyagilag ahonnan indultak, de még mélyebbre süllyedtek az adósságokban.
Miért van ez így? Magyarországon a nagy többség elköveti az alapvető pénzügyi hibákat: rendszeresen nemcsak elkölti azt, amit keres, de hiteleket is vesz fel, és ráadásul nem csak nem tanul meg befektetni, hanem eszébe sem jut a megtakarítás kérdése. Attól, hogy hirtelen valaki rivaldafénybe kerül, felkapják stúdiók, TV, újságok, a sok-sok tartalommegosztó oldalak velük vannak tele, attól még nem tanul meg bánni a pénzzel. Miért is tudna a pénzzel bánni?! Addig korábban alig volt miből, és amikor vége van a szűk időknek, akkor azonnal próbálja pótolni a mögötte lévő évek elmaradt álmait: egy kabrió, egy plazmatévé, egy kis lakás, majd egy nagyobb ingatlan (sokszor erőn felül eladósodva)… A brutálisan rászakadt pénztől nem is érzi igényét a bevételeiből megtakarítani!
Ha valakinek, akkor a hirtelen megugró bevételekhez jutott sztároknak, a lottónyeremények birtokosainak, és a hirtelen hatalmas vagyont örökölt örökösöknek óriási szükségük van független pénzügyi tervezőre!
Gyermekkorban is el lehet kezdeni játékosan bánni a pénzzel, megízlelni a befektetés változatait, megismerni a hitel, a bankkártya, a kamat, a hozam fogalmát, ez az oktatási forma már sínen van: Gazdagodó Blog friss híre.
Ezeknek a hirtelen gazdagságba pottyant uraknak és hölgyeknek egy alapos pénzügyi tervet kellene készíteni: újabban mennyit költ?
- új autó lízingje, biztosítása és szervizelése 2,4 millió /év
- új lakás bérlete vagy törlesztése 1,8 millió /év
- programok, étterem, kávéház, stb. 2,4 millió /év
- fodrász, kozmetikus, konditerem 800 ezer /év
- öltözködés, ruha, kiegészítők 1,2 millió /év
  és még sorolhatnám…
A fentiek máris megközelítik az éves tízmilliós kiadást. Ha egyik pillanatról a másikra (rosszabb esetben lassan, mert úgy egy darabig fel sem tűnik) megszűnnek a korábban soha nem tapasztalt bevételek, sztárgázsik, állandó szerződésekből fakadó milliók, akkor két utat járnak a gyors sztárok:
1.     hitelből még egy darabig tartják az életszínvonalukat, mely után még hatalmasabbat tudnak zuhanni…
2.     a korábbi nagy bevételekből felépítenek egy tőkejövedelmet termelni képes vagyont, amely tőkejövedelem már tartani képes az elért életszínvonalat
Évente tízmilliós tőkejövedelmet megtermelni képes vagyont egy igazi sztár néhány (3-5) év alatt képes lenne nulláról felépíteni szakmai segítséggel. Pénzügyi tervünk számos szempontjai, a program céljai és eszközei szerint ez a vagyon mintegy 100-130 milliós kellene legyen. Összehozható! 
Tehát egy 20 milliós vagyon - melyet 10-20 év alatt akár napi cigiköltségből fel lehet építeni - egy nem-sztárnak, azaz átlagembernek havonta a mai átlagjövedelem kétszeresét termelheti meg... 
Ha valaki tud olyan – a köztudatba hirtelen becsöppent, jövedelmében, pénzáramában hirtelen megugró – sztárt, aki a 2-es választás szerint időben, céltudatosan és hatékonyan megszervezte, vagy független pénzügyi tervezővel megterveztette a jövőjét, akkor örömmel készítek vele riportot, és példaként őt állítom e témában.
(És akadnak sajnos szép számmal olyanok, akik – kókler tanácsadók sugallatára – rossz befektetéseket indítva, kockázatokat vállalva (úgy, hogy erről mit sem tudtak) az első változatnál is gyorsabban fenekére csaptak vagyonkáiknak. Róluk már nem írok most, ahogy azokról a sztárocskákról sem, akik az adóhatóság „legnagyobb adósok listája” oldalán igen „tekintélyes” pozíciókat foglalnak el.

 

Hát, nem megéri inkább egy profi, független pénzügyi tervezővel leülni beszélgetni, és - kölcsönös bizalom kialakulásával - profi pénzügyi tervet írni, elindítani és betartani?! www.QFP.hu

5 komment

Címkék: megasztár pénzügyi tervezés vagyonkezelés pénzügyi terv független pénzügyi tervezés bikicsunáj vagyon felépítése vagyon felépítés

A bejegyzés trackback címe:

https://koklerbroker.blog.hu/api/trackback/id/tr812254933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bogyó 2 2010.08.28. 23:53:47

Ezt nem teljesen értem. Tabáni István elindul a falujában?
Én néztem a műsort, de Tabáni teremőrként dolgozott egy múzeumban, panelban lakott egy szobában a szüleivel. Múzeumok teremőrrel, panellakások nem nagyon vannak faluban.
Úgy emlékszem egyébként Tabáni István budapesti, szóval ez a polgármesterségért való elindulás, szerintem marhaság,. Nem értettél valamit félre?

maholnap · http://koklerbroker.blog.hu/ 2010.08.29. 09:41:15

@Bogyó 2: Anomália feloldva. Ott van a cikkben a hír forrása, a cikk teljes címe nol.hu/kult/20100828-tehetsegtemetok__hullo_csillagok
Tabáni az eredeti cikkben is zárójelben szerepelt - mint jó példa, és összehasonlítás Bikicsunáj kezdő gázsijára. Tehát a falujában Mr. Bikicsunáj indul, lehet majd szólítani: "Mr. Bikicsunáj polgármester úr". Haddaway, Bikicsunáj "példája" és Bikicsunáj a Frizbiben, ahol - többek között - parkolni tanulnak rokiparkolóban ;-)
tv2.hu/frizbi_hajdu_peterrel/video/bikicsunaj-reakciojanal-elszakadt-haddaway-kontrollmadzaga

Ha akad kivétel a pénz bűvöletébe esésből, akkor az Tabáni István. Valószínű, hogy félreértés vagy tévesztés a cikkben szereplő helyhatósági választáson indulás. Ha valami mégis kódolva lehet Istvánba, az egy Máté Péter életrajz, hacsak nem írja újra azt az életrajzot a sajátjával. Valóban, panelban lakik, szerényen él, nem szórja a pénzt, HÉV-vel utazik, nem taxizik, amitől sok buta sztárnyaló csitri el is képedt... Szerencsére vannak kivételek. (Ez a blog bejegyzés azonban nem a rövid sztáréletekről szól, most is csupán a rövid sztáréletekkel járó magas ám rövid ideig tartó bevételek és azok elherdálása kapcsán került ide.)
Tabáni jó ember, tele van programokkal, azon kevesek közé tartozik, akiket habár megérintette a siker örvénye, de le nem húzta. Ide sorolom még Rúzsa Magdit, és még néhányakat. Izgulok értük - pénzügyileg...

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2010.09.10. 11:44:20

Bocs, de nem pénzügyi tervezőre van szükség, hanem arra, hogy a jó példa legyen A PÉLDA , és ne híg fost öntsön a gyerek nyakába a környezete. (Tabáninak én is drukkolok, hogy meg tudja őrizni önmagát és benne az emberségét, szemben a celeb rajongókkal)

maholnap · http://koklerbroker.blog.hu/ 2010.09.10. 18:39:24

@térfél: Hidd el, ha kalapárus lennék, akkor minden kalapot nem viselőt a kalap hordására buzdítanék. De kalapgyártáshoz nem értek, pénzügyi tervezéssel foglalkozom, így majdnem mindent pénzügyi szemmel vizsgálok. Szerencsére képes vagyok ügyfélközpontúan, testre szabva gondolkodni és a pénzügyi gondolkodást megtanítani, mert függetlenként dolgozom. A brit sztárválogató egyik nyertese olyan szerződést kötött a menedzserével és a kiadójával, hogy a korábbi (átlagos) életszínvonalának addig bevétele legfeljebb tízszeresét kaphatja meg havonta. Értsd: elkezdett tízezerszer, százezerszer annyit keresni, mint korábban, de csupán tízszeresét költheti el (nem juthat hozzá többhöz). Képzeld el, hogy hirtelen egy átlag magyar (120.000.- Ft bevétel után) százezreket, esetleg milliárdot keresve mégis csupán 1,2 milliót költhet havonta. Na, ez az igazi megtakarítás! (Azt szoktuk mondani, hogy a jövedelmed 10-25%-át mindig tedd félre. Már az is elég lenne, akármennyiről is szó van. "Csak" kitartás, fegyelem, idő kell hozzá.)

A sztárok lelkivilágával csak tessék-lássék módon foglalkozik egy pszichológus nálunk, az is csak azért, hogy ne mondhassa a kritika, hogy még a pszichológusokon is spórolnak. Tulajdonképpen az első rossz példát nem is a sztárválogatók, hanem a Big Brother házak adták... Emlékezz egy-egy VV tagra, vagy BB "sztárra". Az ő pénzügyeiket is gatyába lehetett volna rázni akkoriban egy ügyes és megtervezett pénzügyi tervvel...

RTCG · http://www.befektetesi-megoldasok.hu 2010.10.18. 07:59:59

Ha az említett műsorok "sztárocskái" mégha félretették is volna gázsijuk 10-25%-át abból sem tudtál volna csodát csinálni, mert Te is tudod, hogy ahhoz idő is kell. 1-2 hónap, de még 1-2 év sem elég ahhoz, hogy komoly tőkejövedelmük legyen az említett mértékű megtakarításaikból. Mintha egy Szabolcs nevű gyerek használta volna fel a nyereményét arra, hogy többet csinált belőle, a többieknek erre nem volt "képességük"
süti beállítások módosítása