email:

maholnap@lawyer.com

Lacfi Ági stílus tanácsadó

QFP info

a STÍLUS maga az EMBER

Friss topikok

kombi hitelek / tőkeszámlával kombinált hitelek

2009.07.17. 16:57 maholnap

Ígértem, hogy foglalkozom hamarosan a kombi hitelekkel, teljes nevükön a tőkeszámlával kombinált hitelek elméletével és gyakorlatával. Most tehát szétszedem, majd összerakom a hitelpiac egy részét. Eredetileg a blogot nem szakmainak terveztem, hanem azért indítottam el, hogy a kókler, képzetlen, és oktatás híján, de MLM-őrülettől vagy jutaléktól szítottan minden (elméletileg és megfelelő testre szabással, előkészítéssel, profizmussal és rendszeres menedzseléssel jó, sőt sokszor minden igényt kielégítő, kiemelkedő) pénzügyi terméket meggondolatlanul ügyfelei nyakába sózó, kizárólag jutalékra gyúró ügynökökről lerántsa a leplet, és kissé orientáljon a sok kóklerbróker között. Szándékom a figyelmeztetés, a tájékoztatás a pénzügyi tervezés világáról. Pedig már nem is olyan kókler a bróker (elméletileg...)

(Halkan jegyzem meg, hogy a független pénzügyi tervező szakma kezdetén, amikor egy ifjú titán elkezdi a képzést, akkor a pénzügyi eszközök, célok, igények kutatása: a pénzügyi elemzés a feladat. Első sorban a szakma bemutatása, önmaguk elfogadtatása, a célok megtalálása, láttatása és természetesen a célok elérésének pénzügyi technikai megoldása / megoldatása… hogy a mai körülmények közt sokkal több hitelt, ráadásul jórészt elrontott, becsapott, túlterhelt ügyfél-szituációkat találunk. Ezekre jó megoldás lehet a hitelkiváltás tőkeszámlával kombinált hitellel, melyet érdemes úgy kalibrálni, hogy a hitel finanszírozása mellett még legalább egy másik cél (pl. a nyugdíj, vagy a gyerekek elindítása az életben) elérhető legyen a konstrukció által… Így aztán összeszedem írásban:)

A kombi hitelek jók. Nem a hitelektől kell félni, hanem a rossz hitelektől, amiket a kapualj-hitelirodák, néhány autókereskedő, és bizonyos bankok tudatlan pultoslányai, valamint egyes MLM ügynökök "osztogatnak"! A kombi hitelekkel óriási sikereket lehet elérni, nyugaton már régóta működnek. De ami működik jól máshol, és bejön az országunkba, az bizony azonnal elromlik, mert vannak mindig olyanok, akik elrontják... Így aztán összeszedem írásban a részletes tudnivalókat a hitelekről, ezen belül a kombinált hitelekről.

A független pénzügyi tervezők, független tanácsadók elsődleges feladata az elemzés, és megfelelő eszközökkel az optimalizálás. Magánszemélyeknél, családoknál, cégeknél, vállalkozásoknál fantasztikus megoldások léteznek, amivel a pluszokat növelni lehet, a mínuszok pedig faraghatóak. A mai körülmények között azonban rengetek fájdalmas hitelt találunk, ráadásul jórészt elrontott, becsapott, túlterhelt ügyfél-szituációkat.

Ezekre az egyik pénzügyi megoldás a hitelkiváltás, akár tőkeszámlával kombinált hitellel, melyet érdemes úgy kalibrálni, hogy a hitel finanszírozása mellett még legalább egy másik cél (pl. a nyugdíj, vagy a gyerekek elindítása az életben) elérhető legyen a konstrukció által… 


Szoktam javasolni ügyfeleknek is, hogy írják be a google keresőjébe: "hitel kombinálj". Ez a találat fog kijönni. Azért így, felszólító módban az igét, mert ha a „kombinált hitel” vagy a „hitel” „kombinál” szavakra keresel, akkor sok pénzügyi tanácsadó oldala jön ki találatként, de nekünk (ahogy az ügyfélnek) nem erre van szükségünk. A www.femina.hu női internetes magazin weboldala konkrétan a kombinált hitelek világát tárja elénk, és ami a legfontosabb: elfogulatlanul, manipuláció nélkül, úgy, ahogy szükségünk van az alap tudásra. A cikk írója nem kolléga, nem banki alkalmazott, nem pénzügyes, csak egyszerűen ügyes.

A hagyományos hitelek világával sok probléma és kockázat van. Minden probléma és kockázat az ügyfél számára gond, a bank számára a hagyományos hitelek csak és kizárólag előnyöket bírnak. Hátránya csak az ügyfélnek van. Friss hírek: Banki csúcsot hívott össze Bajnai; Új hiteltörvény; Kibővített PSZÁF jogkör... Szóval sok volt és csak egy picivel lesz kevesebb a disznóság a banki hitelek piacán a jövőben.

Léteznek a hagyományos hitelek között annuitásos és lineáris hitelek. A wikipedia oldala a hitelekről nem elég részletes a mi szempontunkból, de érdemes elolvasni, hiszen a hitel – mint pénzügyi fogalom – magyarázatával hiányt pótol. Az annuitásos és lineáris hitelek egyik jó magyarázó oldalát találtam meg, ügyesen leírják (szakmai tudásukat nem ismerem, ez itt most semmiképpen nem ajánlat feléjük) Ezen az oldalon az annuitásos hitelek, ezen az oldalon pedig a lineáris hitelek magyarázatát találod. (nem reklám, csak szakmai link!)  (Minden pénzügyi megoldást alapos, testre szabott pénzügyi elemzés kell megelőzzön, és mindegyik megoldó-csomag az ügyfélről és az ügyfélért kell szóljon, működjön.)

Akadnak még oldalak a hitelek világáról, de nincs olyan magyar nyelvű oldal, ahol elfogulatlanul, nem pénzügyi ügynök, nem kóklerbróker, hanem szakértő írna a témáról.

(Van egy kis öszeesküvés elméletem a helyzetről, hiszen német, angol, francia, spanyol nyelven rengeteg oldalt találok a témáról, alapos elemzéseket a kombi hitelekrő is! Qui prodest?!) 

 

Szólj hozzá!

Címkék: tanácsadás hitel korrekt erkölcs pénzügy független profi tervezés képzés tanácsadó bróker pénzügyi kombi hitel broker engedélyköteles tisztulás hitelbróker bevezető kombinált hitel

FÜGGETLEN PÉNZÜGYI TERVEZŐ: Csodálatos szakma. Pénzügyi "ombudsman" szerep; felemelő érzés emberek pénzügyeit rendbe rakni, optimalizálni, és fantasztikus a tudást átadni. Egy szakma, ami nemhogy "gyerekcipőben jár", de még néha be is szarik a pelenkába... Mert sok a kóklerbróker, az egynapos tanácsadó, a hétvégén képzett szakember... Hadd tisztuljon csak! Várom a tapasztalatod, akár ügyfélként, akár beszervezettként, akár a szakma kezdő, vagy tapasztalt képviselőjeként írsz: Isten hozott!

A bejegyzés trackback címe:

https://koklerbroker.blog.hu/api/trackback/id/tr341251769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása