QFP a minőségi független pénzügyi tervezés csapata QFP
Kedvenc blogjaim: Kioktató blog
Gazdagodó blog
Marketing blog
Lacfi Ági stílus tanácsadó
Kedvenc pihenőhelyem: : Kehidakustány

email:

maholnap@lawyer.com

Lacfi Ági stílus tanácsadó

QFP info

a STÍLUS maga az EMBER

Friss topikok

Már nem is olyan kókler a bróker :-)

2009.05.23. 22:27 maholnap

Már egészen komoly szakmai háttér, magas színvonalú képzések, szakmai kerekasztalok, fórumok és vizsga-rendszerek jellemzik a független pénzügyi tervezés(hez közel állóka)t.

Vannak gyönyörű szakmák, mint például befektetési tanácsadó, hitelpiaci bróker, független pénzügyi tervező, ingatlan bróker, ... és szükség is van rájuk!

De mint oly sok mindent ebben az édes-savanyú országban, bizony itt ezt is elbaltázzák egyesek... A saját jutalék bűvölete, a gyors meggazdagodás reménye, a munkáltató nyomása, a munkaversenyek, az MLM nyomása, jutalom utazások, és leginkább a gyenge, színvonaltalan képzések megölik a szépségét ennek is. Így lesznek az elégedetlen ügyfelek, becsapott, lenyúlt, átvert emberek...

Adott egy vacak nyugdíj-rendszer, adott egy lenyúlós, szűk és drága bankrendszer iszonyú feltételekkel működő hitelekkel, banki szolgáltatásokkal, ami ráadásul nem ügyfélközpontú. Adott egy sor biztosító társaság, akiknél csak drága termékek léteznek, olcsó nincs, legfeljebb jó ár/érték arányú, de ha erre rátalálnál és meg szeretnéd kötni, akkor tuti, hogy a nyakadba sóznak valami borzalmas kapcsolt terméket, ami tuti, hogy nem éri meg. Aztán adott egy lehúzós, kiigazodást ellehetetlenítő, ál-ellenőrzött befektetési piac, ahol egyre több a kockázatos, vagy éppen alacsony hozamot termelő befektetési termék, ráadásul sokszor magasabb költségekkel, mint a kamat vagy hozam. Természetesen mindezekhez képzetlen, bár szépen mosolygó stünci-müncik a pultok mögött (rosszabb esetben mosoly nélkül).

Kedvencem: adott egy fantasztikus, becsületes, tisztességes szakma: független pénzügyi tervező. Angolul Certified Financial Planner , vagy CFP . Magyarul már kevesebb a korrekt találat, de akad. Elvégzi az ember valahol külföldön a szakma iskoláit, gyakorlattal jön haza, tele ambíciókkal, és a szakmába beleszeretve keres itthon munkaadót, vagy franchise rendszert, esetleg szervezetet. Szervezet még csak-csak akad most már. De ezen kívül mindenhol MLM-rendszerben működtetett, egy-két nap (rosszabb esetben pár óra) alatt "képzett" kezdőkkel teli rendszerek vannak csupán.

A FÜGGETLEN PÉNZÜGYI TERVEZÉS szakma közel áll hozzám, erről fogok többet írni. De várom mások tapasztalását, élményét is a banki, biztosítási, hitel-, vagy ingatlanpiacról is - ezekben is sok a kókler bróker...

Szólj hozzá!

Címkék: tanácsadás nyugdíj pénzügy független penz tervezés tanácsadó bróker pénzügyi cfp követelmény

A bejegyzés trackback címe:

https://koklerbroker.blog.hu/api/trackback/id/tr731139882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása