QFP a minőségi független pénzügyi tervezés csapata QFP
Kedvenc blogjaim: Kioktató blog
Gazdagodó blog
Marketing blog
Lacfi Ági stílus tanácsadó
Kedvenc pihenőhelyem: : Kehidakustány

email:

maholnap@lawyer.com

Lacfi Ági stílus tanácsadó

QFP info

a STÍLUS maga az EMBER

Friss topikok

Ha a bróker nem lenne kókler...

2009.01.16. 20:29 maholnap

Ha a bróker nem lenne kókler…

A szakma még gyerekcipőben sem jár...

Vannak gyönyörű szakmák, mint például befektetési tanácsadó, hitelpiaci bróker, független pénzügyi tervező, ingatlan bróker, ... és szükség is van rájuk! De mint oly sok mindent ebben az édes-savanyú országban, bizony itt ezt is elbaltázzák egyesek... A saját jutalék bűvölete, a gyors meggazdagodás reménye, a munkáltató nyomása, a munkaversenyek, az MLM nyomása, jutalom utazások, és leginkább a gyenge, színvonaltalan képzések megölik a szépségét ennek is. Így lesznek az elégedetlen ügyfelek, becsapott, lenyúlt, átvert emberek...

Adott egy vacak nyugdíj-rendszer, adott egy lenyúlós, szűk és drága bankrendszer iszonyú feltételekkel működő hitelekkel, banki szolgáltatásokkal, ami ráadásul nem ügyfélközpontú. Adott egy sor biztosító társaság, akiknél csak drága termékek léteznek, olcsó nincs, legfeljebb jó ár/érték arányú, de ha erre rátalálnál és meg szeretnéd kötni, akkor tuti, hogy a nyakadba sóznak valami borzalmas kapcsolt terméket, ami tuti, hogy nem éri meg. Aztán adott egy lehúzós, kiigazodást ellehetetlenítő, ál-ellenőrzött befektetési piac, ahol egyre több a kockázatos, vagy éppen alacsony hozamot termelő befektetési termék, ráadásul sokszor magasabb költségekkel, mint a kamat vagy hozam. Természetesen mindezekhez képzetlen, bár szépen mosolygó stünci-müncik a pultok mögött (rosszabb esetben mosoly nélkül).

Kedvencem: adott egy fantasztikus, becsületes, tisztességes szakma: független pénzügyi tervező. Angolul Certified Financial Planner , vagy CFP . Magyarul már kevesebb a korrekt találat, de akad. Elvégzi az ember valahol külföldön a szakma iskoláit, gyakorlattal jön haza, tele ambíciókkal, és a szakmába beleszeretve keres itthon munkaadót, vagy franchise rendszert, esetleg szervezetet. Szervezet még csak-csak akad most már. De ezen kívül mindenhol MLM-rendszerben működtetett, egy-két nap (rosszabb esetben pár óra) alatt "képzett" kezdőkkel teli rendszerek vannak csupán.

A FÜGGETLEN PÉNZÜGYI TERVEZÉS szakma közel áll hozzám, erről fogok többet írni. De várom mások tapasztalását, élményét is a banki, biztosítási, egészségügyi, hitel-, vagy ingatlanpiacról is - ezekben is sok a kókler bróker...

 

4 komment

Címkék: tanácsadás nyugdíj korrekt erkölcs tervezés bróker pénzügyi pénzügyi tervezés cfp független pénzügyi tervezés

FÜGGETLEN PÉNZÜGYI TERVEZŐ: Csodálatos szakma. Pénzügyi "ombudsman" szerep; felemelő érzés emberek pénzügyeit rendbe rakni, optimalizálni, és fantasztikus a tudást átadni. Egy szakma, ami nemhogy "gyerekcipőben jár", de még néha be is szarik a pelenkába... Mert sok a kóklerbróker, az egynapos tanácsadó, a hétvégén képzett szakember... Hadd tisztuljon csak! Várom a tapasztalatod, akár ügyfélként, akár beszervezettként, akár a szakma kezdő, vagy tapasztalt képviselőjeként írsz: Isten hozott!

A bejegyzés trackback címe:

https://koklerbroker.blog.hu/api/trackback/id/tr47881882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dragonair5 2009.01.18. 22:48:46

NEKEM AZ A FURCSA HOGY AZ INDEX FORUMRA UGY 3-ALKALOMMAL BEIRTAM-- MINDIG 24 -ORÁN BELLÜL TÖRÖLTEK,PEDIG NEM SZAPULTAM ŐKET,CSAK MÉG A 90-ES ÉVEK ELEJÉRŐL ISMEREM ŐKET---A MAI MILIÁRDOSOKAT AMIKOR MÉG EGY BURGENLANDI CÉG ÉGISZE ALATT TERITETTÉK UGYAN EZT A CUCCOT NY-MAGYARORSZÁGON--OTT CSINÁLTAK IRTÓ NAGY KÁRT--NEM IS MEGY OTT A BNET.

maholnap · http://koklerbroker.blog.hu/ 2009.01.18. 22:55:18

Akkor vajúdott, született a szakma (egy része). Azok a megoldások már akkor sem voltak túl jók, mindenesetre már akkor óriási jutalék járt ezekért a biztosítás-kötésekért. Az a gáz, hogy mindenre ezt ajánlják. Vagy a lakáskasszákat, amik a másik szemfényvesztés :-)

A legnagyobb ügyesség az egészben, hogy a képzetlen kóklerbrókerekkel teli szakmára (tisztelet a kevés képzett, ügyfélközpontú, profi szakembereknek!) ráhúzták az MLM-nevű pilóta játékot...

Amiről írsz, az hőskor, akkor mindent el lehetett követni. Mellesleg én nem tervezem, hogy durván moderálok, legalábbis a jószándékú, akár elégedett, akár elégedetlen munkatársak vagy ügyfelek tapasztalatú kommentelők írásait. (Azért próbálj meg kisbetűket használni, hátha kevésbé hivalkodó :-))

Hitelflotta Kapitány 2009.08.13. 20:07:35

Ez a befektetéssel kombinált hitel marha jól van kommunikálva, de most az a tapasztalat, hogy ez nem jó termék !

Ugyanis akik ilyen hitelkonstrukciót választottak, befektetésük nagy részét elbukták !!!

maholnap · http://koklerbroker.blog.hu/ 2009.08.14. 01:35:13

Egy autóról, vagy fésűről, esetleg mákdarálóról nem lehet azonnal azt mondani, hogy nem jó termék, különösen akkor nem, ha az elsőt szántásra, a másodikat fogpiszkálásra, a harmadikat pedig sódarálásra használod.

A kombi hitel két részből áll, részenként számos kritériumnak meg kell felelni, és mindenek előtt egy, vagy néhány alapos személyes pénzügyi analízis kell, hogy megelőzze a kész (és még mindig képlékeny) pénzügyi megoldó-csomagot.

Az az állítás sem igaz, hogy "akik ilyen konstrukciót választottak, befektetésük nagy részét elbukták". ugyanis nincs is még befektetésük, ami van, az is nagyon klassz, alacsony árfolyamon lett befektetve, és szinte akármibe fektették, máris sok hozamot termelhetett. Persze csakis akkor, ha értett hozzá az a független pénzügyi tervező, és nem kóklerbróker volt...

Aki nem tud arabusul, ne beszéljen arabusul.

Ezt a szakmát, ami erre képes, úgy hívják, hogy független pénzügyi tervezés. És a termék egy kitűnően testre szabható termék...
süti beállítások módosítása