QFP a minőségi független pénzügyi tervezés csapata QFP
Kedvenc blogjaim: Kioktató blog
Gazdagodó blog
Marketing blog
Lacfi Ági stílus tanácsadó
Kedvenc pihenőhelyem: : Kehidakustány

email:

maholnap@lawyer.com

Lacfi Ági stílus tanácsadó

QFP info

a STÍLUS maga az EMBER

Friss topikok

hitelek világa, és a kombi hitelek

2009.07.18. 06:20 maholnap

Nézzük a hagyományos hitelek hibáit, hátrányait:

1.        a bank dönti el, hogy milyen arányban van a tőke és a THM a törlesztő részletekben
2.        ez az arány kizárólag a bank számára előnyös, eleinte minimális a tőketartalom
3.        a tőkét és a THM-et is a bank fialtatja, neki termel tőkejövedelmet
4.        lehetetlen, vagy csak sok pénzzel és drágán lehet a futamidőt rövidíteni
5.        a futamidő végére az ügyfél „nullán van” (megúszta a hitelt, de nincs tőkéje)
6.        devizahitel esetén a devizaerősödés (vagy a forintgyengülés) az ügyfél kára, költsége
7.        beláthatatlanul és lehetetlenül hosszú futamidő (15-20-25-30, sőt néha 35 év!)
8.        semmitmondó választ kap az, aki megkérdezi a kamatemelések okát,
9.        nem ügyfélközpontú a bank általában
10.    rugalmatlan, módosíthatatlan, inkább romló, mint javuló feltételek és törlesztések
 
Következő sorok között ezeket a pontokat sorba veszem, megoldásokat mutatok rájuk 
 

1.) Döntsük el mi (az Ügyfél a független pénzügyi tervező tanácsa alapján), hogy milyen arányban szerepel a törlesztő részleteken belül a THM és a tőke!

Az arány minél inkább billenjen a tőke felé, legalább (40% tőke / 60 % THM, de inkább 50-50%)! Teherviselés kérdése és anyagi lehetőségek függvénye, de az arány lehet még jobb a tőke javára. Természetesen a tőkerészt saját, az ügyfél nevén „ketyegő”, kamatot vagy hozamot neki termelő tőkeszámlán gyűjtse! Így nagyon hamar kezd csökkenni, majd megszűnni a tőketartozás anélkül, hogy a havi törlesztő részletek nőnének (csak az arányokon javítunk a még elviselhető mértékű részletig).
Ne gondold, hogy így drágább! :-)

2.) Legyen előnyös az ügyfél számára a konstrukció!

A bank felé fizetendő havi THM törlesztés legyen minél kisebb, a tőke gyűjtögetése legyen tűrhető teher, és ez is az ügyfél számára termeljen hasznot, tőkejövedelmet!

3.) Termeljen hasznot, tőkejövedelmet (a bank helyett) az ügyfél számára!

A saját tőkeszámla elindításával, és a tőkerész oda történő gyűjtésével nem csak a mínuszokat (a hitelt), hanem a pluszokat, a tőkejövedelmet is magának mondhatja az ügyfél. A bank megkapja a THM-et, ez az ő korrekt hasznuk (és természetesen legyen minél kisebb, ez hitelbrókeri feladat). A saját tőkeszámla előnyei között ott van a hozam, az adómentesség, illetékmentesség, kamatadó mentesség, adómentes örökölhetőség lehetősége, szükség szerint biztosítási védelem ha kell, rugalmasság, és annak a lehetősége, hogy a tőketartozás (a mínuszok) csökkenésével, valamint a tőkeszámla (a pluszok) gyarapodásával a mérleg jóval az eredeti futamidő vége előtt a pluszok oldalára billenti a mérleg nyelvét: hamarosan több tőkéje lesz, mint tőketartozása.

4.) Rövidítsük le a futamidőt!

Előző pont mérlege függvényében már a hetedik-tizenharmadik évek között az egész konstrukció mérlege pozitív irányba billen (tőkéktől, arányoktól, és kamattól / hozamtól függően). Akkortól, hogy a tőketartozás mértékét meghaladja a tőkeszámla vagyona, a hitel kiváltható (részben vagy egészben). Minél később váltjuk ki a hitelt a tőkeszámla vagyonának egy részével, annál több tőkénk marad a végére, a hitel visszafizetése után.

5.) A hitel eredeti futamideje előtt ügyfél már „pluszban van”.

És komoly tőketartalékkal rendelkezik.

6.) Devizaerősödés vagy / és forintgyengülés hasznot hoz!

A tőkeszámlára gyűjtött tőke különböző (de általunk választott) devizákban nyilvántartott befektetési alapokban, vagy kötvényben (bármiben ami tőkejövedelmet biztonsággal termel) van befektetve. Minden egyes devizaárfolyam változás az ügyfél számára jelent hasznot (a bank helyett). Természetesen, mivel a havi THM törlesztés forintban történik, így ezek a havi törlesztések is emelkedhetnek (de sokkal kisebb összegekről van szó, mint a hagyományos hitelek esetén), viszont minden egyes forintgyengülés vagy devizaerősödés többlet hasznot hoz a tőkeszámlán, ami devizában van befektetve.

7.) Tervezzük meg a futamidőt, vagy változtassunk rajta rugalmasan!

Bármikor, amikor a tőkeszámla tőkéje meghaladja az aktuális tőketartozás mértékét, az egész leállítható. Árfolyam, rugalmasság, egyéb tervek, finanszírozandó célok, tőkepiac és hitelpiac függvénye, hogy mikor éri meg kiváltani a hiteltartozást (minél később, annál jobb!).

8.) Rugalmas, az idő múlásával egyre inkább módosítható a konstrukció. A havi törlesztő részletek a 10. év elteltével nagymértékben csökkennek (a tőkeszámla hozamának hitelkiváltásra fordított részének arányában)

9.) Ügyfélközpontú, hiszen a pénzügyi tervező és az Ügyfél rendszeresen kapcsolatot tart, ahogy egy körzeti orvos - paciens, vagy családi ügyvéd a saját ügyfelével...

 

+1 adókedvezmény is igénybe vehető (ha el nem törlik), de biztosan perelhetetlen, inkasszózhatatlan, adómentesen és illetékmentesen örökölhető 

+2 olcsó! (tévhit ennek az ellentéte; valóban vannak drágák ilyen konstrukciókból is, de nem kell azokat választani: nem az ügynöki jutalék, hanem a saját előnyök a fontosak!)

Kötelezi tehát a konstrukció az ügyfeleket arra, hogy THM-et (kamatot, kezelési és egyéb költséget) fizessenek, és kötelezően előírja ez a megoldás a tőkeszámla elindítását, az oda történő tőkerészek befektetését. A tőketartozás részben vagy egészben a tőkeszámláról kerül át a bank felé.

A hozam, a kockázat, a rugalmasság, a biztonság, minden a tőkeszámlával kapcsolatos kérdés: befektetés-technikai elem. Ez a blog bejegyzés nem kíván ezekre kitérni. Minden befektetés (és hitel, lízing, adótervezés, off-shore cég alapítás, hagyatéktervezés, szóval a független pénzügyi tervezés) alapos elemzést, részletes pénzügyi analízist kíván! Enélkül, és kölcsönös bizalom, rendszeres kapcsolattartás nélkül nem működik, vagy csak bénán működik ez is...

Szóval... lehet profi ez is :-) Óvatosan, pontosan, jól tervezve, kockázatokat kerülve...

Szólj hozzá!

Címkék: tanácsadás hitel korrekt pénzügy független profi tervezés tanácsadó bróker pénzügyi kombi hitel követelmény piaci verseny hitelbróker jó kombinált hitel kombihitel

A bejegyzés trackback címe:

https://koklerbroker.blog.hu/api/trackback/id/tr561251921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása