QFP a minőségi független pénzügyi tervezés csapata QFP
Kedvenc blogjaim: Kioktató blog
Gazdagodó blog
Marketing blog
Lacfi Ági stílus tanácsadó
Kedvenc pihenőhelyem: : Kehidakustány

email:

maholnap@lawyer.com

Lacfi Ági stílus tanácsadó

QFP info

a STÍLUS maga az EMBER

Friss topikok

MLM bróker és hálózati ügynök munka - óvakodj!

2010.08.12. 15:25 maholnap

A Kóklerbróker Blog a pénzügyi szolgáltatások és szolgáltatók elhajlásait, huncutságait, néha disznóságait szándékozik górcső alá venni. Óvunk a felesleges csalódásoktól, az ügyfélként és potenciális ügynökként elszenvedhető csalódásoktól. Az utóbbi időben már határozott ajánlások születtek, és cikkek íródtak itt a pénzügyi kultúra emeléséért, a pluszok növelése, és a mínuszok faragása érdekében (a csak ajánlásokat, tippeket tartalmazó oldal a Gazdagodó Blog lett).

Leveket is kapunk szép számmal, köztük ügynökökben csalódott, elégedetlen ügyfelektől, a pénzpiac egy-egy szűkebb területén tevékenykedő tanácsadóktól, és – talán a nyár teszi – mostanában többen megkerestek bennünket olyanok, akik MLM-cégeknél dolgoznak, vagy ilyen piramisjátékba hívják őket most dolgozni. Tanácsot, ajánlást, tippet kérnek… Számukra lehetnek érdekesek az alábbi gondolatok…
Volt már, aki leírta, hogy ha minden hónapban leköti bankban a pénzét havi 5-6%-os kamatra, akkor a havi 5-6%-ot tőkésítve minden évben megduplázza a pénzét, néhány évtized alatt pedig milliárdos lesz. Csatolt is a leveléhez egy xls táblázatot, havi kamatos kamattal...
Válaszom: „Örömmel olvasom, hogy Önnek eltökélt szándéka, hogy megtakarításokat indít el. A mellékelt számításaiba azonban egy sokak által elkövetett kamatszámítási hiba csúszott (havonta sehol sem kaphat fix 5% (havi) kamatot, ez azt jelentené, hogy csaknem megduplázná a tőkéjét egy év alatt!). Nem azt állítom, hogy nem lehet alkalmanként - nagy kockázat mellett - elérni ezt a hozamot, de nem jellemző, banki kamatok világában pedig gyakorlatilag (ügyfelek számára) kizárt. A normális kamat-jellegű tőkejövedelem évesített mértéke manapság 1-7%, utóbbi már ritkán, és csak bizonyos feltételekkel érheti el. Ennél vannak hatékonyabb, magasabb hozamra képes eszközök, de a befektetések allokációja (a befektetések iránya, eszköze, helye, elosztása) nagyban függ a befektetés időtávjától, a befektetési periodicitástól, az Ön kockázattűrő képességétől, és még néhány fontos szempont megvilágításától.
A kamatszámítások módjairól találhat leírásokat az InternetSuli oldalain, ott ezt a kamatsuli-videót mindenképp nézze meg. Diszkont és kamatos kamat számítására a Világgazdaság oldalát javaslom.
A kamatról, annak számításairól itt is talál még információt. Ezen az oldalon pedig kitűnően tesztelheti a felfrissített tudását. Pénzügyi tudást itt és itt lehet tesztelni - többek között, kockázat nélkül!
Saját oldalaink közül ezeket ajánlom szíves figyelmébe: értékpapírszámtan, bankbetétek.
A vagyonkezelésről és vagyon felépítéséről szóló oldalunkat itt találja, ahol néhány konkrét befektetési megoldást is javaslunk (a Tartós Befektetési Számla lehetőségeiről itt írtam). Fontos, hogy az elhatározását tett, sőt tettek sorozata kövesse! Ha Ön már eldöntötte, hogy mikor (mely időpontokban), mekkora összeget vagy összegeket fektet be, és ezeket mennyi ideig tudja „dolgozni” hagyni, akkor érdemes találkoznunk személyesen, miután kitöltötte az alábbi kérdőívet, és felvette velünk a kapcsolatot…”
Levélíró2: Szimpatikusnak találom a honlapon található információkat. Lényegretörőek, figyelemfelkeltők átölelve a pénzpiacot, örömmel látom, hogy tapasztaltak ilyen téren.
Gratulálok hozzá.
Hamarosan, regisztrált munkatárs leszek egy pénzügyi közvetítő cégnél, ami lényegében a 'független pénzügyi tanácsadással' foglalkozik. Kicsit szíven ütött, az amit a független pénzügyi tanácsadókról írt, de én is látom benne a valós ellentéteket szakember és a biztosítási/hitel ügynök között, ezért elfogadom…”
Válaszom független pénzügyi tervezőként: „A független pénzügyi tervezői szakma a pluszok növelését, mínuszok faragását teszi lehetővé, ügyfélközpontú, pénzintézetektől független formában. Valószínűsítem, hogy az Ön életének pénzügyi vonatkozásaiban is több ponton komoly költség- és kockázatcsökkentést érhetnénk el, valamint már meglévő megtakarításai, befektetései hatékonyságának erős növelése lenne megoldható. Fontos teendők lehetnek a gyermekek életkezdéshez optimális megtakarítási programja, a család ingatlanvagyonának menedzselése, meglévő és leendő ingatlanoknak, és esetleg azon lévő hitelnek a refinanszírozása, és meglévő befektetései optimalizálása, illetve nyugdíj-kiegészítés elérése (a nyugdíjkorhatár elérése előtt). Hitel felvétele, és egy-keresős család esetén erősen indokolt a saját személyes életbiztosítási és munkanélküliség elleni biztosítási kockázat elemzése, viszonylag gyors kezelése.
Lehetnek az életben pontosabban elemzendő (szükség esetén megszüntetendő) pénzügyi megoldások, melyek már eddig is többet vittek, mint hoztak, és olyanok, melyek biztonság-hozam-hozzáférhetőség hármas szempontrendszerét és költségszerkezetét egy személyes találkozó alkalmával szeretném Önnel, vagy ha lehetőség van rá, akkor az Önnel együtt döntést hozó családtagokkal pontosítani.
A találkozóink alkalmával általában ezen kérdésekre találunk optimális válaszokat, amihez fontos még néhány egyéni szempontot figyelembe vennünk.
Sokszor TBSZ szerződést, és valamilyen különösen alacsony TKM-költséggel működtethető UL szerződést, esetleg közvetlenül egy nyugdíj-számlát elemzünk vagy javaslunk, ezekből, vagy ezeket helyettesíteni képes megoldásokból választunk; alapvetően portfolió-képzésről, vagyon felépítéséről van szó. Természetesen szükséges szokott lenni a meglévő megoldások tanulmányozása, elemzése, és optimalizálása az Ügyfél lehetőségeinek, adatainak, céljainak, eszközeinek, esetleges kockázatainak vizsgálatával, menedzselésével. Nyugdíjpénztár, bankszámla vezető bank, más pénzügyi szolgáltatások kiválasztása, elemzése, optimalizálása szokott lenni még a feladatunk. Együtt dolgozunk profi pályázatírókkal, és egy energetikai optimalizálással foglalkozó társasággal, különösen céges kapcsolatainknál.
Ön levelében említi, hogy hamarosan munkatársa lesz egy pénzügyi közvetítő cégnek. Munkájához kitartást, türelmet, következetes ügyfélközpontúságot kívánok.
Remélem, hogy nem MLM-rendszerben, és nem többes vagy függő biztosítási ügynökségnél lesz ügynök, hiszen ezeknél képtelenség a megtérülő kitartás, a türelem, de különösen az ügyfélközpontúság csorbul. Ezekről bőven olvashat a Kókler Bróker blog első bejegyzéseiben. Ha egy kicsit is fenyegeti Önt és potenciális ügyfeleit az MLM-rendszerben folytatandó többes vagy függő biztosítási ügynöki tevékenység, akkor alaposan böngéssze át ezeket a korai bejegyzéseimet, valamint ezeket a szakmai fórumokat: ezt, ezt, ezt, de a kisebb ügynökségekről is bőven talál szakmai boncolgató oldalakat a neten. A függetlenség nem lehet igaz MLM-rendszerben, erős jutalék-orientáltság mellett, függő ügynöki és többes függő ügynöki státusz esetén (a státusz az Önt beszervező tag, valamint az ügynökség PSZÁF regisztrációjából kideríthető), és a legtöbb olyan esetben, ahol a jutalék csak vagy főleg a banki, biztosítói oldalon keletkezik, és nem transzparens. Lásd ezekről még a Minősített Pénzügyi Tervezők Szövetsége szakmai oldalait, etikai kódexét és szabályzatait, valamint hírleveleiket…”
Hitelből befektetők levelének egyik változata: ”Találkoztam olyan lehetőséggel, hogy diákhitel. Egy pénzügyi hitel lehetőség arra, amelyet a tanulmányaim végeztével kell elkezdenem törleszteni. Abban az esetben, ha megigénylem, és az összeget ugye nem elköltöm, hanem befektetem az alábbi módon: - Fundamenta lakástakarék pénztár: 20e Ft/hó (lakásvásárlás céljából, hogy 4 év múlva legyen egy önerőm, amit nem akkor kezdek el összegyűjteni)- Unit-Link megtakarítás: 10-20e Ft/hó -val kezdődően, évvégén esetleg nagyobb befizetés…”
 
Erre mit válaszoltam volna?! ”Diákhitelre vonatkozó kérdésére választ jelenthet a Diákhitel = szívás cikk , a Diákhitel-botrány oldal nyílt fóruma , a Diákhitel - befektetés vagy eladósodás online beszélgetés, a Diákhitel buktatói oldal , vagy az MNB Pénziránytűje hitelekről szóló aloldala , hogy csak a legfrissebbeket, a leginkább függetleneket, és a pro-kat és kontrákat egyaránt tartalmazó oldalakat említsem. Egyébként a diákhitel öncélú oldala itt böngészhető, érdemes belemerülni a sorok közti bujtatók értelmezésébe!
 
Az MLM-vitézek leveleire adott válaszom a következő részben lesz olvasható…


Update1: Óriási blog az MLM-ről pró és kontra, olvasd figyelmesen, klikkelj lelkesen!

Szólj hozzá!

Címkék: mlm pénzügy jutalék brokernet bróker kókler bróker jutalékvisszaírás mlm átverés biztosítási pilótajáték mlm lehúzás mlm csalás brokernet csapda mlm kritika

A bejegyzés trackback címe:

https://koklerbroker.blog.hu/api/trackback/id/tr282217169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása