QFP a minőségi független pénzügyi tervezés csapata QFP
Kedvenc blogjaim: Kioktató blog
Gazdagodó blog
Marketing blog
Lacfi Ági stílus tanácsadó
Kedvenc pihenőhelyem: : Kehidakustány

email:

maholnap@lawyer.com

Lacfi Ági stílus tanácsadó

QFP info

a STÍLUS maga az EMBER

Friss topikok

Ha nincs hiteled, csinálj bankot!

2010.01.15. 20:53 maholnap

Nincs forrás?! Csinálunk! Közös hitelintézetet alapított öt ország tizenöt vállalkozása. A bankok visszafogták a vállalati hitelezést, így ezzel az összefogással ezeket a bankokat akarták megkerülni. Nyolc francia, három ír, két brit, és egy-egy amerikai és svájci vállalkozásról van szó. A projekt vezetésére vállalkozó három szakember korábban a német Dresdner Banknál és a Natixis francia befektetési banknál dolgozott.

"Le 27 janvier, une quinzaine de sociétés passent à la phase d'étude d'un projet innovant de coopérative de financement. A lire ce vendredi dans La Tribune."

"Titkos projektről" írt ma reggel a francia La Tribune. A napilap információi szerint két héten belül elindítják azt a megvalósíthatósági tanulmányt, amelynek eredményeképpen egy közös hitelszövetkezet állíthatnak majd fel a vállalkozások életét keserítő hitelszűke leküzdése érdekében. (portfolio.hu) 

 

A vállalatfinanszírozásra szakosodott vállalat szövetkezeti jellegű lesz, eddig negyed milliárd eurót fektettek be a "Vállalati Finanszírozási Szövetség" azaz Corporate Funding Association (CFA) nevű cégbe. A cég weboldala is elkészült már, a tanácsadó szervezet már fenn van, és a "kik csatlakozhatnak hozzánk?" cím alatt a következő szöveg olvasható:

"no banks, no insurance companies" - nos, ezt is megértük :-)
Csak bank és biztosító neee! 

 

Szólj hozzá!

Címkék: bank hitel pénzügy biztosítás abszurdisztán bankcsinálás hitelhiány bankalapítás

A bejegyzés trackback címe:

https://koklerbroker.blog.hu/api/trackback/id/tr21675543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása